Zo daar is dan eindelijk weer een blog

Ik ben er niet mee gestopt omdat ik er geen zin meer in had, maar het was gewoonweg even te druk. Toen kwam Corona en gebeurde er niet meer zoveel. Maar het afgelopen jaar (2022) is er eigenlijk best weer van alles gebeurd.

Lees meer »

Roodborstje en dankbaarheid

Op 7 december 2018 is mijn vader overleden. Toen hij net over was heb ik gevraagd of hij een roodborstje wilde sturen om te laten weten dat het goed met hem ging. En wat gebeurt er laatst..jawel hoor, een roodborstje in de tuin. Die zie je hier bijna nooit. Ik moest veel aan mijn vader denken vanwege mijn werk perikelen, mijn vader heeft iets soortgelijks gehad nl. En om mij te steunen en te laten zien dat hij in de buurt is heeft hij het roodborstje gestuurd. Natuurlijk weet ik dat mijn ouders er vaak zijn en meerdere die zijn gaan hemelen, maar even die bevestiging is toch fijn; vooral omdat mijn vader helemaal niets had met het spirituele. Grappig dat dat dan zo gaat.

Lees meer »

Mijn moeder zei altijd; eerlijk duurt het langst, maar is dat wel zo?

Enthousiast, omdat ik wist waar de pijn in mijn schouder vandaan kwam, heb ik dat ook tegen mijn leidinggevenden verteld. Dit omdat ze dan weten dat ik er wel degelijk iets aan kan doen.  Wat ik niet heb verteld is dat het voor 75% aan het werk ligt, de collega's waar ik mij druk om maak, omdat er zo raar met hun wordt omgegaan. Ik wil dan helpen, het voor hun opnemen. Dat kan natuurlijk niet; dat moeten ze zelf doen. Maar dat is een soort van tweede natuur, mensen helpen. Ik ben druk bezig om dat allemaal los te laten, ieder heeft zijn eigen pad en moet dat belopen. Ik kan luisteren en raad geven, maar daar blijft het bij. En wonder boven wonder lukt dat steeds beter.

Lees meer »

Andermans problemen op mijn schouders nemen en een crematie

Zoo, dat is lang geleden. Het te lang typen doet mijn schouder geen goed, het gaat nog steeds niet top. Ik ben nu aan de pijnstillers. Dat helpt wel, maar slapen is echt lastig; ik weet niet hoe ik moet liggen, want alles doet pijn. Gisteren zou ik overleg hebben met de fysio maar daar kwam een crematie tussen (daarover zo meer), volgende week is hij op vakantie dus jammer. Wat ook niet helpt is dat ik alweer hele dagen werk. Alhoewel, als ik goed blijf opletten gaat het, als ik maar rust neem. Tsja, dat is dus niet zo mijn ding en dan meld mijn schouder/arm zich als ik eigenlijk alweer te laat ben.

Lees meer »

Uitleg slijmbeurs van de fysio, weer ingetapet en een weekje thuis

Mijn plan was om alleen maar over hele leuke dingen te bloggen,maar helaas lukt dat nu even niet met mijn schouder en enkel. Ik merk dat ik daarvan toch een beetje depressief van word. En...heel belangrijk, het weer. Vroeger had ik dus helemaal niks van de warmte, maar sinds de overgang kan ik er toch niet zo heel goed meer tegen. 

Lees meer »

Toch geen scheurtje en de Maanviering

Afgelopen dinsdag moest ik naar de Orthopeed voor het scheurtje in mijn schouderpees. Foto gemaakt, nog een echo, aan mijn arm getrokken. Heb ik helemaal geen scheurtje in mijn schouderpees, maar een slijmbeurs ontsteking. Huh, nou beter natuurlijk. De Orthopeed wou er meteen een injectie injassen, zag mijn gezicht, dacht....mmm misschien eerst maar fysio. Dus dat ga ik morgen doen, een therapeut speciaal voor schouder en nekklachten. Maar ik ben echt blij dat het geen scheurtje is, dit is goed te verhelpen en ik merk dat nu ik goed rekening hou met deze arm het al beter gaat. Vervelend is wel dat ik mij gisteren verstapt heb en mijn enkel weer helemaal dik is.

Lees meer »

Tarot bij House of Elder

Zoals ik vorige week schreef, was ik bij House of Elder voor het leggen van tarot kaarten. Best spannend wel weer. Ik merk dat ik toch een klein beetje onzeker blijf. Maar dat werd in de kiem gesmoord door een dame die binnenkwam. Ze wilde graag een legging, had het nog nooit gedaan en had geen vraag. Oh jee, dat zijn de lastige. Ik de dame 10 kaarten laten pakken en ze in mijn volgorde neergelegd. Ik begin te kletsen en meteen zit ik er weer in. Felice (Miraja/House of Elder) heeft ons geleerd op onze intuïtie te werken en dat werkt voor mij zo ontzettend goed. Want als een kaart voor jou betekent dat je rechtdoor op datzelfde pad moet blijven, kan het net zo goed voor je buurvrouw betekenen dat ze een ander pad in moet slaan. Maar  ik had het goed voor deze dame en heb haar een goed advies kunnen geven, zonder dat ik echt wist en nu nog weet wat er precies aan de hand was. 

Lees meer »

Scheurtjes en House of Elder

Een collega zei van de week, "Gea ik denk dat je een scheurtje in je enkel band hebt". Ohh hoezo? "Nou, als je gewoon loopt heb je weinig last maar als je voet een beetje scheef gaat, auw". Ja, dus. Ik toch maar weer langs de huisarts. En ja een scheurtje, dus ingetapet. Dus nu een scheur in mijn linker enkel en in mijn rechter schouder. Jippie. 

Lees meer »

Nieuwe inzichten

Zaterdagavond kwam er iemand voor een korte healing. Even negatieve energie weghalen, en een flinke beschermlaag tegen negativiteit tijdens het afrijden. Zo fijn als iemand dan slaagt voor zijn rijbewijs.......

Lees meer »

Mijn weekje rust

Nadat ik vorige week door mijn enkel ben gegaan, moest ik natuurlijk veel rust houden en stilzitten. En goh, wat word je toch geconfronteerd met jezelf als je dan ook echt stil moet zitten. Oud verdriet blijkt boosheid te zijn, wat ik dan weer omzet in hard zijn voor mezelf. Dus al met al een nuttige week, nee niet leuk, maar wel leerzaam. 

Lees meer »

Wie niet luisteren wil........

Vrijdag 3 juli was ik bij Felice voor een healing. Ik heb al een tijdje last van hoofdpijn en een raar brandend gevoel in mijn zij. Dat heeft ze allemaal gefixt, maar ook verteld dat ik mijn rust moet nemen, ik ben te streng voor mezelf. Tuurlijk weet ik dat wel, maar dat is lastig met een vaste baan en het opbouwen van je eigen praktijk waar je veel tijd in moet stoppen. Desalniettemin een duidelijke boodschap. 

Lees meer »